nostradent.hu

Szolgáltatások

Fogászati szűrésen évente 2 alkalommal ajánlott részt venni, így a fogorvos olyan problémákat is észrevehet időben, amelyek még nem okoznak panaszt, viszont kezelés nélkül visszafordíthatatlan elváltozásokig fajulhatnak. Ha pedig már kialakult problémával jelentkeznek, a szájüreg vizsgálatát követően – általában röntgen bevonásával – átbeszéljük a fennálló panaszokat, azok kialakulásának okait és ismertetjük a pácienssel a kezelési tervet, melyet természetesen az egyéni igényekhez és lehetőségekhez is igyekszünk igazítani.

KONZULTÁCIÓNK INGYENES ÉS NEM JÁR KÖTELEZETTSÉGGEL.

Fogmegtartó kezelések

A fogkő olyan lerakódott, meszesedett lepedék, amit otthon fogkefével már nem tudunk lemosni, így ezt rendelői körülmények között kézi eszközzel vagy modern ultrahangos készülékkel távolítjuk el. Ezután szükség esetén homokfúvóval a legapróbb szennyeződéseket is kitakarítjuk és végül polírozzuk a fogak felszínét.
A kezelés után pár óráig ajánlott a színező ételek kerülése.

A fogszuvasodás helyreállítására a legjobb minőségű fényre kötő kompozitból készítünk tömést, mely a fog színével szinte teljesen megegyező, így a pótolt rész nem vagy alig észrevehető.
Abban az esetben, ha a szuvasság nagyobb kiterjedésű, csappal erősítjük meg a tömést vagy betétet (inlay) készítünk. Ilyen esetben lenyomatot veszünk az adott fogról, aminek alapján a fogtechnikai laboratóriumban készül betét és ezt illesztjük a hiányzó rész helyére. Nagymértékben roncsolódott fog esetén korona készítésének lehetősége is felmerül.

Nostradent fogászat Csepel, gyökérkezelés

Gyökérkezelés

A gyulladt vagy elhalt fogbél mielőbbi gyökérkezelése javasolt nem csak a fájdalom megszüntetése érdekében, hanem a gyulladás csontra terjedésének megelőzése miatt is. A gyökérkezelés során a gyulladt – vagy már elhalt – fogbelet eltávolítjuk, kitisztítjuk és kifertőtlenítjük a csatornákat, hogy utána azokat gyökértöméssel zárhassuk megmentve így a fogat az eltávolítástól.

A hiányzó fogak nem csak esztétikai szempontból jelentenek problémát, hanem számos további probléma okozói is lehetnek. A hiánnyal szemközti fog könnyen kimozoghat, illetve a foghiány melletti fogak bedőlhetnek a nem megfelelő megtámasztás miatt, nem beszélve az étkezési nehézségekről, emésztőrendszeri panaszokról, tehát mielőbbi fogpótlás ajánlott ennek megelőzésére. A rendelőnk által átadott fogpótlásokat kiváló fogtechnikai háttér biztosítja, mely labor kizárólag nekünk dolgozik, így garantált a minőség és a gyors készítés is. Foghiányok pótlására sok lehetőség áll rendelkezésre: szóba jöhetnek a hidak, implantátumok és adott esetben a kivehető vagy kombinált fogsorok.

Nostradent fogorvosi rendelő Budapest, parodontológia fogászati kezelés

Parodontális kezelések

A parodontológia a fogágybetegségekkel foglalkozó ágazat. Fogkő és a vele járó ínygyulladás vagy egyéb betegség okozhatja a fog tartószerkezetének gyulladását, amely kezelés nélkül később a fog mozgathatóságához, majd annak elvesztéséhez vezethet. Kialakulásának oka lehet még a helytelen otthoni szájápolás, a dohányzás, hormonális változások, illetve örökletes hajlam is. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb felismerjük a fogágybetegséget, így időben megállíthatjuk a folyamatot. A kezelés kulcsfontosságú része, hogy a páciensnek segítünk elsajátítani a helyes otthoni szájápolási technikát. A fogkő eltávolítása szintén elengedhetetlen, ha pedig szükséges, sor kerül a fogtasakok tisztítására is. A tasakkezelés lehet zárt kürett, amit speciális kézi eszközzel végzünk és lehet nyílt, amikor az ínyen metszést ejtünk és a tasaktisztítást követően varratokkal rögzítjük vissza.

Bár igyekszünk mindent megtenni, hogy a fog eltávolítását megakadályozzuk, vannak bizonyos esetek, amikor ez elkerülhetetlen. Ehhez helyi érzéstelenítést alkalmazunk. Sebészi fogeltávolításnak nevezzük, amikor a hagyományos kézi eszközök nem elegendőek és az ínyen metszést is kell ejtenünk. Sokaknál a bölcsességfogak elhelyezkedése jelent problémát, hiszen gyakran az előttük található fogat kezdik eltolni vagy azzal érintkezve nehézkes a fogközök tisztítása és a szuvasság.

A rendelői fogfehérítés kezdetén az íny védelme érdekében egy védőréteggel vonjuk be az ínyt. Ezután egy fehérítő oldatot juttatunk a fogak felszínére, majd polimerizációs fénnyel aktiváljuk azt. Az elszíneződött fogak több árnyalatnyit fehérednek ennek hatására.

A fog implantátumok modern és tartós fogpótlási megoldást kínálnak, természetes foghoz hasonló megjelenéssel és funkcionalitással. Az állcsontba integrálódó titán anyagú implantátumokkal tökéletes rágófunkciót és magabiztos mosolyt biztosítunk. Válassza a fogimplantátumokat az egészséges és ragyogó mosolyért!

Megnyugtató légkör, kölcsönös bizalom, hosszútávú páciens követés